håltagning

Håltagning, sågning och spår

Vi tänker alltid cirkulärt

Om man föreställer sig ett hål blir ofta bilden en rund cirkel. Det är också den vanligaste formen av håltagning som vi gör. Våra laserinmätta klingor lämnar en perfekt snittyta i alla typer av material.

Men ett hål kan behöva ha olika utformning beroende på vad som ska igenom. Ibland ska öppningen vara kvadratisk, någon gång rektangulär eller ha lite mer avancerade vinklar. Vår utrustning tar sig igenom det som står i vägen på ett snyggt och kontrollerat sätt. Det sparar tid och pengar i alla led som kommer efter.

Hål som
är fina i kanten

Hål för olika ändamål

Håltagning i hårda material

Basen i vår verksamhet är att ta hål i betongkonstruktioner. Det är vad vi gör absolut mest. Ofta är armerad betong i vägen för det nya som ska in. Det kan också vara andra hårda material som sten eller tegel som man behöver komma igenom så snyggt och elegant som möjligt. Utan att veta hur man ska göra hål på rätt sätt kan det bli stora och onödiga skador. Ett till synes enkelt jobb är sällan just enkelt. Det är som det ser ut. Att bara behöva göra jobbet en gång är guld värt.

Där hålet satt blir det material över. När vi kommit igenom kommer nästa del. Det gäller att kunna ta reda på de utskurna ofta stora och tunga blocken säkert. I små hanterbara bitar är det lättare att transportera dem till rätt avfallsplats. 

En del av yrkesskickligheten ligger i att kyla materialet på rätt sätt när man tar hål. Det gäller att använda hantera kylvattnet på rätt sätt inne i byggnaden under processen. Vattenskador som förstör ytsikt och annat värdefullt kan skapa stora oönskade merkostnader.

Så tar vi hål

Styrkan sitter i kunnandet

3XL står på fyra stadiga ben. Vi tar oss igenom allt motstånd. Tjock betong, konstig lukt eller farliga konstruktioner stoppar inte oss.